6 Eylül 2013 Cuma

Antrenörlere Önemle Duyurulur.!! ''Çocuk ve Genç Çalıştırabilir Sertifika Programı''

Çocuk ve Genç Çalıştırabilir Sertifika Programı
TVF Antrenör Eğitim Talimatının 6.6. maddesinde yer alan "Minik, küçük, yıldız ve genç kategorilerindeki takımlarda antrenörlük yapabilmek için Federasyonumuzun açacağı "Çocuk ve Genç Çalıştırabilir Sertifika Programı"na katılmak ve başarılı olmak gerekmektedir." hükmü 2011-2012 sezonundan itibaren uygulamaya konulmuştur.

Yükseköğretim kurumlarının öğretmenlik bölümü mezunları ve spor eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının antrenörlük bölümü mezunları; aynı maddenin devamında yer alan "Yükseköğretim kurumları öğretmenlik bölümü mezunları ve spor eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının antrenörlük bölümü mezunları bu uygulamadan muaf tutulurlar." hükmü gereği bu sertifika programından muaf tutulacaklardır. Sertifika programdan muaf tutulan antrenörlerimizin 2013-2014 sezonunda minik, küçük, yıldız ve genç kategorilerindeki takımlarda antrenörlük yapabilmeleri için antrenör belgesi ve mezuniyet belge fotokopileri ve dilekçeleri (tıklayınız) ile Federasyonumuza başvurarak bu programdan muaf olduklarına dair belgelerini almaları gerekmektedir.
 Çocuk ve Genç Çalıştırabilir Sertifika Programı İçeriği :
1- Çocuk ve Gencin Özellikleri ve Gelişimi
2- Çocuk ve Güvenli Ortam
3- Çocukta Beceri ve Hareket Gelişimi
4- Çocuk ve Genç eğitiminin Temel İlkeleri
5- Çocuğu Anlamak
6- Çocuk Sporcularla İletişim
7- Kendilik Saygısı ve Özgüven Gelişimi
8- Çocuk, Genç Sağlığı ve Beslenme
9- Sporda Etik İlkeler
10- Oyun ve Spor
11- Çocuk ve Gençler İçin Etkili Drill 
Başvuruların; eğitim ortamı ve eğitim materyalinin hazırlanabilmesi için seminer başlangıcından 3 gün öncesine kadar yapılması gerekmektedir. Her bir seminer için belirtilen tarih sonrası yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Program genellikle uygulamalı olacağından katılımcıların spor kıyafetlerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. 
3 gün sürecek "Çocuk ve Genç Çalıştırabilir Sertifika Programı" aşağıda belirtilen tarih ve illerde düzenlenmesi planlanmaktadır.

TARİH                                                YER

14-15-16 Eylül 2013                           Ankara

27-28-29 Eylül 2013                           İstanbul

04-05-06 Ekim 2013                           İzmir

İstenen belgeler
1- Dilekçe (tıklayınız).
2- Antrenör belge fotokopisi.
Seminere katılım ücretsiz olup diğer tüm giderler katılımcılar tarafından karşılanacaktır.
Duyurur, başarılar dileriz.

Not:Vize süresi dolmuş antrenör kart vizelerini yaptırmayanlar, 2013-14 sezonunda müsabakalara katılamayacaktır. Saha içi giriş kartınız olsa dahi antrenör kartları kontrol edilebilecektir.
Detaylar için linki tıklayınız.     http://www.tvf.org.tr/index.php?haber=7719


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder